Alexanderi Tehnika Instituut

Alexanderi tehnika õpetaja koolitus kestab kolm aastat. See on järjepidev, igapäevane õpe. Koolituse pikkus on enamasti 1600-1620 õppetundi, mis on jagatud üheksaks trimestriks. Töö toimub viis päeva nädalas. Koolitus on tasuline. Vaata koolitusluba
STAT-i (The Society of Teachers of the Alexander Technique) nõudmised loa saamiseks AT õpetajate 3-aastaseks koolituseks:
  • Vähemalt 10-aastane töökogemus oma erialal ja üheaastane töökogemus assisteeriva õpetajana mõnes AT õpetajaid koolitavas koolis.
M.Tormis: Alates 2000 töötanud EMTA lavakunstikoolis ning assisteeriva õpetajana  Londoni ja Barcelona koolides (Alexander School of Cornwall; The Alexander Technique Studio; Alexander Technique School, Queen,s Park; Westminister Alexander Training Course; Manchester Alexander Technique Training School; Centre de Tecnica F.M. Alexander, Barcelona). Mais 2015 läbisin STAT-i komisjoni intervjuu ja sain loa kooli avamiseks  Eestis. 

Maret Mursa Tormis

Maret Mursa Tormis oli Eestis esimene Alexanderi tehnika õpetaja. Alates 1999. aastast töötab ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikoolis (EMTA). Assisteeriva õpetajana on Tormis töötanud Londoni ja Barcelona koolides (Alexander School of Cornwall; The Alexander Technique Studio; Alexander Technique School, Queen´s Park; Westminister Alexander Training Course; Manchester Alexander Technique Training School; Centre de Tecnica F.M. Alexander; Barcelona).
Et oma töökogemust edasi anda läbis Tormis 2015 kevadel STAT-i komisjoni intervjuu ja sai loa õpetajate koolitamiseks Eestis. Alexanderi tehnika on õppeainena EMTA lavakunstikoolis. Tallinna Ülikooli koreograafia osakonna õppeprogrammis oli 2016 aastani. Kursusi on läbi viidud Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias. Valikainena Georg Otsa nimelises Muusikakoolis ja Tallinna Muusikakeskkoolis.
Tänan kõiki oma kolleege ja Õpilasi!
Tänan kooli loomisel toetuse ja abi eest Alexanderi tehnika õpetajaid: Dorothea Magoneti, Ilana Machoverit, John Hunterit ja Teid, Doris Kareva, Anne Türnpu, Reet Aus, Karin ja Jüri Reinberg-Shestakov ja Mari-Ann Rebane!
Maret Mursa Tormis

Õpetajad

SOILE LAHDENPERÄ, PhD
Assistent

DOROTHEA MAGONET

STAT-i MODERAATOR

MATTI LUOTO
Külalisõpetaja

MALCOLM WILLIAMSON
Külalisõpetaja

Instituudis: 13-17 aprill

Lektorid

JÖRGEN PUIS

Anatoomia loengud

ALEXANDERI TEHNIKA ERIKURSUSED

ALEXANDERI TEHNIKA JA HÄÄL
Päivi Saraste
(Soome)
MSTAT, FinSTAT
ALEXANDERI TEHNIKA JA UJUMINE
Steven Shaw
(Inglismaa)
MSTAT
ALEXANDERI TEHNIKA JA RATSUTAMINE
Sally Tottle
(Inglismaa)
MSTAT
ALEXANDERI TEHNIKA JA JOOKSMINE
Malcolm Balk
(Kanada)
MSTAT

PROGRAMMI AJAKAVA

3-aastane koolitus (kokku 1620 tundi) jaotub 3 trimestriks aastas.
Trimestri pikkus on 9 nädalat, õppetöö toimub 5 päeva nädalas kell 9.00 – 13.00.

DIPLOM

Kooli lõpetaja saab lisaks Instituudi diplomile ka The Society of Teachers of the Alexander Technique (STAT) diplomi.